top of page

ON THE RAIL OF HAMLET

 

Hands of Elsinore (Danmark)

"Memento mori" 2016

Hands of Elsinore med værket; MOMENTO MORI
Kunstværket tager udgangspunkt i døden og dennes ligestillende omgang af rig og fattig. 
I tragedien om Hamlet er det døden lige meget om du er konge eller tigger, succesfuld eller en fiasko- døden er ligeglad og venter os alle. 
Shakespeare bruger blandt andet ormene til at fortælle hvordan disse, uden at skelne mellem en konge eller en tigger, sætter tænderne i samme- når disse er døde og lagt i jorden.
I sit arbejdet med døden, har Hands of Elsinore valgt at opstille Kong Hamlets gravsten da kongens død, i kunstnerens øjne kan ses som raison d’être, for hele stykkets tilblivelse.
Hvis ikke Kongens broder havde slået Kong Hamlet ihjel var Hamlet ikke blevet tvunget ud i de handlinger som stykket bygger på. 
Det er Kongens død som driver stykket og kongens genfærd, der med sin genkomst, får Hamlet til at handle.
Know, thou noble youth, The serpent that did sting thy father's life Now wears his crown- 
Shakespeare er selvfølgelig ikke den eneste der den gang fokuserede på døden. Memento mori, husk at du skal dø, blev i Shakespeares tid brugt til at huske mennesket på dennes forgængelighed. Intet varer evigt og når du en gang dør, skal du som alle andre dømmes af gud.
Det subtile islæt af ligestilling som døden på sin vis kunne tolkes til at udøve er måske alt sammen gamle tanker. Men tanker der dog i kunstnerens øjne stadig kan vise sig stærkt aktuelle i en verden hvor mange føler sig hævet over andre.

14188384_1100001990082674_59910374271929
bottom of page