top of page

workshops for lokale kunstnere

elsinore outdoor tourism attraction culture

Street Art Workshop
Helsingør Kommunale Ungdomsskole​​

​

(Artist: Cheone, September 2021)

​

Det sædvanlige A4-papir og tablets blev gemt væk, mens Cheone stod for 3 workshops for de unge fra Ungdomsskolen, 10. klassen og FGU. Foran Ungdomsskolen blev der malet på billboards og undervejs fik de unge sparring og hjælp fra den italienske verdenskunstner Cheone, som til gengæld lånte inspiration fra de unge til det motiv, han arbejdede på. ”Det er virkelig interessant at være i kontakt med de unge. Jeg er betaget af deres engagement i verden omkring dem, deres sofistikerede tanker om natur og kunst, deres fantasi og ikke mindst deres lyst til at lære. Jeg er meget overrasket over deres resultater”, sagde Cheone om samarbejdet med de unge helsingoranere. De unge kunstnere er Clara, Kiki, Coco, Martin, Laura, Nadia, Caroline, Anders, Josephine, Mads, Scott, Tobias, Anastazia, Cecilie, Rasmus, Alexander og Celine.

Stencill Workshop

Abildvængets bibliotek

​

(Artist: Rustam QBic, august 2018)

​

Omkring 50 street art interesserede børn, unge og voksne deltog i workshoppen ”Skitser dit eget murmaleri” med den kendte street artist og illustrator Rustam Qbic.

Qubic fortalte om murmaleriers mange faser fra de første skitser til det endelige værk. Deltagerne arbejdede med egne skitser og Qbic gav undervejs tips og tricks til at få et murmaleri til at fungere et specifikt sted og til at arbejde med malerier i enorme skalaer. Skitserne blev udstillet i det gamle apotek tæt ved biblioteket.

Printmaking Master Class Drømmen om at flyve

 

(Artists: Jake Ingram, Rob Swainston and Russ Spitkovsky  3 july – 6 august 2017)

Drømmen om at flyve var omdrejningspunktet for årets masterclass på Danmarks Tekniske Museum. De 13 deltagere lod sig inspirere af historier som myen om Ikaros, Leonardo da Vincis tegninger og flyvemaskinens historie, som er udstillet på museet. Emnet og drømmen om at flyve bevæger sig gennem århundreder. Det store fælles kunstværk blev akkompagneret med en tre-dages workshop, hvor de lokale kunstnere i samarbejde med projektets amerikanske kunstnere Jake Ingram og Rob Swainston arbejdede sig frem mod det endelige kunstværk, der blev til foran et livepublikum. Deltagende kunstnere: Tine Hind, DK - Louise Thrane Jensen, DK Pernille Struer, DK - Mette Uldal, DK Marina Pagh, DK - Shengqui Kong, Kina Gerardo Gouveja, Venezuela - Linda Lildholdt, DK - N.P. Dahlerup, DK - Lisbeth Neigaard, DK - Kristoffer Raasted, DK - Mette Mauliz, DK - Freja Rosengaard, DK 

Tunnel art Workshop

Public space/ Ultra space

 

(Artist: Liqen og Loredana Calvet, place Vapnagård Helsingør, 3-7 august 2015)

 

I 2015 rykkede Kunst og Byrum sine aktiviteter ud til boligområdet Vapnagård, hvor to gangtunneler blev udsmykket. Den verdenskendte kunstner Liqen og Loredana stod også for en fantastisk workshop. Her opnåede de 11 lokale kunstnere og Liqen at udføre et fællesmaleri, som findes i tunnelen mellem Hovmarken og Skolen ved Rønnebær Allé.   De deltagende kunstnere var Danielle Garcia Nielsen, Mette Maulitz, N P Dahlerup, Luca Corsi, Jon Zeuthen, Freja Rosengaard, Steen Berg Hansen, Pia Vestmar, Jacqueline Uhrenholdt, Olivia Løvenring og Ulla Kragh.

Miljømæssig street art Workshop 

Øresund Sea Bream

 

(Artists: Yodogawa Technique, 2014)

Hideaki Shibata- Kazuya Matsunaga- Yuragi Wakiya

 

Den store fisk, som i 2015 rejste rundt i Øresundsregionen, blev skabt i Helsingør af den japanske kunstnergruppe Yodogawa Technique. Sammen med en flok frivillige byggede de i løbet af sommeren 2014 kæmpefisken af værdiløse efterladenskaber. Hvis man kigger nærmere efter, finder man hjulkapsler, benzindunke, havemøbler, en ski, en juletræsfod og masser af aflagt plasticlegetøj - noget endda med lyd i. Hideaki Shibata og Kazuya Matsunaga fra Yodogawa Technique fortalte i forbindelse med projektet: ”Vi laver kunst af det, folk ikke ønsker. Når du ser affaldet, tænker du på den historie, det fortæller, om den erindring og baggrund, det har”

Fotoworkshop & public art 

Himlen over byen

​

(Helsingør gågade, april-september 2012)

​

Ideen bag ”Himlen over Byen” var at give Helsingør et spændende kunstværk bestående af ca. 600 store portrætter, som viste den mangfoldighed af mennesker, der befolker kommunen. 12 fotografer var involveret i dette projekt: Daniel Sommer, Mathias Boberg, Jakob Knudsen, Susanne Buhl, Emilie Josefine Warburg, Anna Karas, Tine Marianne Nielsen, Celine Förster, Sabina Louise Nesheim, Nina Maria Brenholdt, Alexander Schimmel og Charlotte Bisgaard.

bottom of page